Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Am creeat acest topic văzând că se înmulțesc cei cărora le place să vadă lumea prin vizorul aparatului foto (D-SLR).
Categorie separată nu e cazul să facem. Totuși...e un forum cu specific Linux, nu foto
Spor și lumină bună!
Înseamnă că avem voie să ne expunem unele fotografii aici ?
Normal. Dar de prefeință să fie fotografii dacă mă înțelegeți...adică nu poze cu bebe nou născut sau cu vecinul la un grătar pe marginea drumului, lângă un PET de bere.
Pot fi și mici tutoriale...how to...dacă se poate în GIMP & Co. Adică open source. Dacă știți vreo tehnică de prelucrare/convertire etc...
O să mut mai târziu și cele din Tutoriale și alte ghiduri practice aici.
"Cele"...mă rog, câte-o fi...una-două.
Super! Intr-un final a luat nastere si acest topic. Cautand pe net diferite tutoriale despre editare in GIMP am gasit si ceva sugestii despre Darktable un soft pentru editare foto, pare a fi asemanator cu Adobe Lightroom... problema este ca nu reusesc sa il descarc si sa il instalez. Pe linkul http://incearca.softwareliber.ro/ ma indruma sa urmez pasii de instalare, dar nu reusesc sa descarc acel pachet darktable*.deb. Ceva sugestii ?
sudo apt-add-repository ppa:pmjdebruijn/darktable-release sudo aptitude update sudo aptitude install darktable
sau descarci fisierul: https://launchpad.net/~pmjdebruijn/+arc … d_i386.deb
@manuel
Le ai intr-un format mai mare ? Cea din mijloc merge ca wallpaper.
PS: Daca vrei poti incerca imgur in loc de imageshack .
Editat ultima oară de nomemory (04 Oct 2010 20:11:31)
nomemory a scris:
@manuel
Le ai intr-un format mai mare ? Cea din mijloc merge ca wallpaper.
PS: Daca vrei poti incerca imgur in loc de imageshack .
O sa caut prin PC, cred ca am ceva la 1600x1200
OK, am gasit. Uite si un link cu wallpaper-ul cerut http://imgur.com/JNxLx.jpg
Editat ultima oară de manuel (04 Oct 2010 20:18:51)
Multumesc.
Imi plac si wallpaper-uri de pe site-ul din profilul tau.
Editat ultima oară de nomemory (04 Oct 2010 20:46:35)
@nik_1 Azi ma omorati cu apusurile. Foarte tare poza 3.
Editat ultima oară de nomemory (04 Oct 2010 20:55:46)
Riddick fotografiaza si cu picioru' stang si tot ii ies )
@riddick
Nu am folosit filtre. Sunt HDR (ultimele 2).
De fapt un pseudo HDR, ca nu sunt facute din 3 imagini diferite. Dintr-un singur raw am scos 3 imagini cu expuneri diferite pe care le-am combinat intr-un HDR + ceva tone-mapping. Softul folosit pt extragerea celor 3 imagini e lightroom si combinarea in hdr + tonemapping in Photomatix (win... sorry).. sunt mai vechi imaginile. La tonemapping am exagerat eu, pt ca am vrut sa obtin efectul ala. Daca te joci in "limita bunului simt" cu asta, poti obtine imagini foarte naturale. Avantajul hdr e ca poti avea detalii in toate zonele imaginii, si in cele supraexpuse si in umbre.
Prima (cea cu copilul) e facuta in photoshop cu cateva layer-e de ajustare. Presupun ca se poate face si in gimp, n-am incercat inca.
Inca doua HDR-uri
Am gasit si in ubuntu ceva pt hdr, dar n-am avut inca timp sa testez. O sa fac ceva experimente zilele astea si o sa revin cu impresii (eventual ceva tutorial )
Editat ultima oară de shadow9063 (05 Oct 2010 16:04:27)
HDR! Am înțeles.
Știu despre ce e vorba și cum se face ( bracketing e funcția built-in din aparatele foto), însă doar teoretic, HRD-ul nefiind o tehnică tocmai pe gustul meu.
Adică OK, sunt frumoase, însă nu mă pasionează chiar așa de tare.
Bun. Dimensiunile pozelor sunt cam mici...n-am reușit să disting HDR-ul din poză, de aia am întrebat. Inițial mi-a dat impresia că ai folosit tehnica de miniatură...
Merci de info
Mda.. am revenit cum am promis mai sus, dar... cu coada intre picioare....
Am incercat sa fac ceva cu Qtpfsgui (ce am gasit eu pt hdr in ubuntu), dar... am creeat un monstru. Raman la Photomatix pana gasesc altceva mai bun. Partea proasta e ca e soft de win, partea buna e ca merge cu wine...
Daca mai stie cineva altceva pt hdr.....
@Riddick
Nici pe mine nu ma pasioneaza in mod deosebit HDR-urile.... De fapt, n-am facut decat 5 hdr-uri la viata mea (de curiozitate, sa vad ce iese). Alea de mai sus sunt 4 din ele.
Asta e al 5-lea...
p.s. @nomemory. Multumesc.
:-))
Foarte tare!!!!! Incredibil ce mișto a ieșit! E ceva inedit
BRAVO!
Uite...în sfârșit un HDR care-mi place cu adevărat!
Mi se pare mie...sau chiar i-a redat pozei o atmosferă...freaky? Sumbră? Mă duce cu mintea la fetița din jocul F.E.A.R.
Nu știu de ce...
@shadow9063, pentru HDR mai poti incerca si un filtru compatibil GIMP
http://registry.gimp.org/node/11776
http://registry.gimp.org/taxonomy/term/414/0
Editat ultima oară de manuel (05 Oct 2010 19:59:57)
@Riddick
Multumesc. F.E.A.R. n-am jucat, asa ca n-am avut placerea sa cunosc fetita in cauza
Ti-am trimis mail.
@manuel
Am instalat filtrul, (primul link, al doilea nu merge). Merge dar e destul de greu, in special pt ca nu am preview la ce fac... fac setarile orbeste si apoi vad rezultatul (ma refer la fake hdr effect plus). Nu e ok....
Multumesc oricum pt ajutor.
Editat ultima oară de shadow9063 (05 Oct 2010 20:30:14)