Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 09 Nov 2010 19:22:41

V3n3RiX
Oaspete

Licenta posturi proprii

Am citit licenta sub care guverneaza acest forum.

In baza articolului 7, punctul b solicit reactivarea posibilitatii stergerii propriilor posturi. Avand in vedere ca sunt autorul posturilor, conform licentei pot inceta in orice moment distribuirea lor. Prin urmare daca solicit stergerea tuturor posturilor mele trebuie sa va conformati. Asa cum ar fi trebuit sa o faceti si in cazul lui vladi. Pastrarea mesajelor pe care el le-a postat, fara acceptul lui va aduce in ilegalitate.

Multumesc anticipat! Toate cele bune.

Licenta completa : http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ro/legalcode

Editat ultima oară de V3n3RiX (09 Nov 2010 19:25:54)

 

#2 09 Nov 2010 20:12:58

hritcucos
Membru
Înregistrat: 11 Feb 2008
Mesaje: 201

Re: Licenta posturi proprii

@V3n3RiX sper ca esti fericit. Tu si vladi v-ati sters posturile. Tu ai vreun conflict cu noi? Se pare ca nu intelegi nimic. Sunt posturile tale, ai avut dreptul sa le stergi, dar daca ai vrut sa parasesti acest forum trebuia sa pleci cu capul sus, in schimb te-ai cufurit pe munca tuturor, inclusiv pe a ta. Pacat, am crezut ca nu esti copil, m-am inselat... Acum se vede caracterul unor oameni.

Offline

 

#3 09 Nov 2010 20:16:21

V3n3RiX
Oaspete

Re: Licenta posturi proprii

@hritcucos

Posturile mele sunt intacte avand in vedere faptul ca nu le pot sterge. Nu am niciun conflict cu nimeni, mi-am exprimat nemultumirea si atat. Iar acum nu fac altceva decat sa imi caut dreptul. E dreptul meu sa imi pot sterge posturile cand si daca vreau, iar acest drept imi este ingradit. Nu inseamna insa ca le voi si sterge.

Editat ultima oară de V3n3RiX (09 Nov 2010 20:18:43)

 

#4 09 Nov 2010 20:25:32

hritcucos
Membru
Înregistrat: 11 Feb 2008
Mesaje: 201

Re: Licenta posturi proprii

@V3n3RiX cred ca te inseli. Poate ma insel eu, dar posturile scrise de tine contin doar un x.
Sunt posturile tale si este corect sa le poti face ce vrei, sa le stergi, sa le modifici. Doar de tine depinde (asa cred ca ar trebui). Dar nu-mi vine sa cred. Mie daca ceva nu-mi place voi pleca, dar daca am scris ceva util pe acest forum, va ramane. Nu pentru admini, ca ei stiu deja, ci pentru cei care au nevoie. Daca vei pleca, la multi le va parea rau, dar vei fi respectat pentru munca ta. Daca vei sterge tot...

Offline

 

#5 09 Nov 2010 20:26:15

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 4045

Re: Licenta posturi proprii

nu-mi vine să cred că prețuiți așa de mult acordurile de licență restrictive...am mai adus contribuții și prin alte părți, nu m-a interesat în nici un fel publicarea lor sub o licență, iar când a trebuit să aleg una, de câte ori am avut posibilitatea, am ales-o pe cea mai liberală, GPL. dacă v-ați apucat să căutați prin termenii licenței prevederi care vă acordă alte drepturi decât cele referitoare la menționarea clară a contribuției, în special drepturi care împiedică pe alții să beneficieze de munca voastră, nu prea aveți nimic în comun cu filosofia sursei publice.


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#6 09 Nov 2010 20:53:43

V3n3RiX
Oaspete

Re: Licenta posturi proprii

@hritcucos

Am editat doar posturile din topicul de scandal. In caz ca nu ai observat nu m-am atins de tutorialele care le-am scris. Nici de celelalte contributii pozitive. Am editat doar posturile "rele". E o vina asta?

@marianvasile

Chiar si cele mai libere licente au restrictii. Inclusiv licenta sub care guverneaza acest forum are restrictii. Singura licenta cu adevarat libera este licenta BSD, dar forumul nu se afla sub aceasta licenta. Posturile mele sunt sub licenta libera, aceeasi ca a acestui forum. Nu am de gand sub nicio forma sa impiedic ca altii sa beneficieze de munca mea.

Nu cred ca este o vina ca cineva sa evidentieze termenii de licentiere.

 

#7 09 Nov 2010 21:02:04

sandu
Membru
Înregistrat: 14 Feb 2006
Mesaje: 811

Re: Licenta posturi proprii

@hritcucos are perfecta dreptate:realizarea dorintei tale va avea drept consecinta umilirea celorlalti. Eu nu inteleg de ce baieti inteligenti ca tine, Vladi si cine o mai fi, nu vor sa recunoasca faptul ca odata ce stergi posturi, din perioade anterioare, se dezorganizeaza tot forumul. O sa ramana foarte multe postari fara legatura una cu alta sau cu rezolvari date dar inexistente. Daca licenta iti da voie sa faci asa ceva, actiunea ta apare legala dar , cat de moral este un asemenea demers care este in detrimentul celorlalti membri ai comunitatii. Eu sunt convins ca, nici tu si nici ceilalti ce vor dori sa stearga postarile, nu urmaresc sa-si bata joc de ceilalti de pe forum, dar asta nu este o scuza sau o intelegere a situatiei. Trebuie sa fie foarte clar, libertatea de decizie va apartine in exclusivitate(dar, sa fiti in cunostinta de cauza asupra consecintelor de pe forum).
sandu

Offline

 

#8 09 Nov 2010 21:07:05

V3n3RiX
Oaspete

Re: Licenta posturi proprii

@sandu

Nu este nimic imoral in a iti cere drepturile. Dar noi romanii asa suntem obisnuiti. Ne este frica sa o facem. Iar cand cineva are curajul sa o faca ceilalti il privesc cu oarecare reticenta.

Am specificat si mai sus ca imi caut dreptul si atat. Nu am spus in niciun loc ca il voi si folosi. De ce oare deduceti ce este mai rau nu inteleg.

L.E.: Multumesc celui sau celor care au reactivat optiunea.

Editat ultima oară de V3n3RiX (09 Nov 2010 21:14:01)

 

#9 09 Nov 2010 21:26:48

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6960
Site web

Re: Licenta posturi proprii

@V3n3RiX
7 a.
Licenţele prin care persoane fizice sau persoane juridice au dobândit de la Licenţiat Adaptări sau Colecţii, în condiţiile acestei licenţe, nu vor fi reziliate, atât timp cât respectivii dobânditori vor respecta condiţiile sub care le-au fost acordate drepturile respective.

Atata timp cat forumul Ubuntu Romania respecta conditiile licentei are dreptul sa utilizeze mesajele in continuare, chiar daca nu mai ai contul (datele personale au fost sterse).

Offline

 

#10 09 Nov 2010 21:45:03

V3n3RiX
Oaspete

Re: Licenta posturi proprii

Vorbim despre lucruri diferite. Mesajele imi apartin, prin urmare atat timp cat am contul activ am dreptul sa fac ce vreau cu ele. Lucru specificat la 7 b.

Licenţiatorul îşi rezervă dreptul de a exploata Opera şi în alte condiţii contractuale sau de a înceta oricând distribuirea Operei.

Deci daca vreau sa le sterg, sunt liber sa o fac in orice moment, lucru care nu era posibil acum cateva ore.

Editat ultima oară de V3n3RiX (09 Nov 2010 21:48:55)

 

#11 09 Nov 2010 22:33:29

sadness
Membru
Locaţie: Constanta
Înregistrat: 11 Sep 2010
Mesaje: 220

Re: Licenta posturi proprii

@V3n3RiX, ai dreptate.. cum pot lua legatura cu tine?

Offline

 

#12 10 Nov 2010 01:27:11

adiroiban
Administrator
Locaţie: Sighișoara
Înregistrat: 22 Mar 2007
Mesaje: 844
Site web

Re: Licenta posturi proprii

Venerix, mesajele sunt ale tale dar prin folosirea acestui drepturi le-ai licențiat sub CC 3.0 și astfel ai dat drep altora să îl redistribuie.
Normal că tu ca „licențiator” ai dreptul de a înceta distribuirea operei. Dar distribuirea aceasta se referă la distribuire făcută de tine, în sensul că odată ce ai dat ceva sub CC 3.0 nu ești obligat să distribui orice derivată făcută de tine tot cu CC. Doar tu poți schimba licența, dar dacă o dată ai zis că ne dai dreptul să distribuim conținutul, nu mai ai ce revoca decât conținutul pe care îl vei publica în viitor pe alte medii.

Îl voi întreba pe Bogdan Manolea  care este interpretarea, el s-a ocupat de traducerea și legalizarea CC în limba română.

Spor

Offline

 

#13 10 Nov 2010 01:37:05

stas
Membru
Locaţie: Cluj-Napoca
Înregistrat: 22 Nov 2006
Mesaje: 619
Site web

Re: Licenta posturi proprii

Motivul sub care am impus folosirea licenței sub care a și fost păstrat până la ora actuală acest forum, nu e faptul că vrea cineva să vă fure mesajele, sau vezi doamne se îmbogățește cineva. Ci pentru că forumul a reprezentat o unealtă de asistență pentru utilizatorii săi și se dorește să rămână astfel.

Acum despre drepturile voastre. Da, aveți dreptul să vă ștergeți mesajele, însă, am tot dreptul să le repun la loc prin simplul fapt că conversația generată pe acest forum nu este altceva decât o adaptare a mesajului inițial (care poate vă aparține) și ca urmare în baza aceluiaș articol 7, aliniat a:

Licenţele prin care persoane fizice sau persoane juridice au dobândit de la Licenţiat Adaptări sau Colecţii, în condiţiile acestei licenţe, nu vor fi reziliate, atât timp cât respectivii dobânditori vor respecta condiţiile sub care le-au fost acordate drepturile respective.

Deci am o ultimă rugăminte, care vrea să plece să plece, care vrea să rămână s-o facă din propria s-a bunăvoință.
Iar dacă problema moderatorilor nu se rezolvă, forumul se va descurca și fără ei, pot garanta acest lucru!
Subiect închis, nu mai este ce discuta pe sama acestui subiect.
Pentru întrebări și discuții, puteți veni pașnic pe IRC sau pe email și povestim/rezolvăm problemle care vă deranjează.

Spor.


VĂ ROG NU ADĂUGAȚI ID-URILE FĂRĂ VOIE! SCRIEȚI PE FORUM SAU E-MAIL!!!
http://stas.nerd.ro/

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB