Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Dacă este la modă inițierea de „colțuri ale...” și cum abia de curînd a „ieșit” pe
piață un nou colț, m-am gîndit să inițiez un colțișor al adevăraților melomani.
Nu exclud sau nu ocărăsc alte genuri, dar aici vreau să ne „adunăm”
cei cărora le place muzica de audiție. Adică o cafea, un fotoliu comod, eventual o pereche
de căști de calitate (să deranjăm nevasta sau vecinii) și muzică de vis...
Mă refer la Vangelis, J.M. Jarre, Mike Oldfield, Pink Floyd, Supertramp,
Nova, Camel (nu țigări), Jon Bon Jovi, Genessis, Phil Collins, Jethro Tull,
Alan Parsons Project, Steve Miller Band, Enya...
Apoi Holograf, Phoenix, Pasărea Colibri (cu precădere epoca Florian Pitiș), Semnal M,
Compact, Mondial...
Dar ascult cu pasiune și muzică simfonică.
Microbul acesta mi-a fost inoculat de profu' de muzică din clasele V-VIII,
de la Școala Generală nr 4 Deva (Andrei Șaguna), domnul Blaga,
pe vremea cînd erau pick-up-uri portabile.
A venit într-o zi cu el sub braț și ne-a pus „Marșul triumfal” din opera Aida de Verdi,
pentru că la lecție aveam solfegiul pe acest marș.
Deci: Verdi, Beethoven, Ceaikovski, Mozart, Vivaldi, Enescu, Ciprian Porumbescu...
Ar mai fii de spus, dar poate plictisesc.
Salutări și de bine melomanilor...
Editat ultima oară de marcelbanu (10 Feb 2011 08:35:42)
Tarja Turunen, Nightwish (perioada cu Tarja), Haggard, Within Temptation, Epica, Sirenia ...
Chris Rea,Dire Straits,Enigma,Gregorian,Kendra Springer-am descoperit-o nu demult pe Jamendo
Rock/Metal:Rammstein, My Dying Bride, Tristania, Paradise Lost, Sentenced, Type O Negative, Scorpions, Guns n Roses, Aerosmith, Alice Cooper, Marilyn Manson, Sisters of mercy, Dio, Volbeat ......
Clasici: Carl Orff, Tchaikowsky, Mozart...
Aici nu e exclusiv rock Virgile, ca la celălalt topic. Merge și hip-hop.
http://dexonline.ro/definitie/meloman-MELOMÁN, -Ă, melomani, -e, s. m. și f. Persoană căreia îi place mult muzica (în special cea clasică) și o înțelege. – Din fr. mélomane.
Dacă Wu Tang Klan,B.U.G. Mafia și Paraziții sunt trupe pe care le ascultă un meloman...
Editat ultima oară de Virgil (10 Feb 2011 22:05:29)
Gusturile nu se discută Virgile. Nici eu nu înțeleg mare lucru din hip-hop, dar le acord credit celor care spun că este muzică.
@pirea.radu
Da, ABBA, Smokie, Bee Gees, Creedence Clearwater Revival,
Peter Bauman, The Beatles...
Și mulți mulți alții... Deh, vremuri...
Audiții plăcute !
N-am spus că nu e muzică.Cel mai bine ar fi dacă ne-ar spune marcelbanu,în calitate de inițiator al topicului și din câte observ meloman adevărat,opinia sa
și la mine este simfonic. Symphonic Metal
Virgil a scris:
http://dexonline.ro/definitie/meloman-MELOMÁN, -Ă, melomani, -e, s. m. și f. Persoană căreia îi place mult muzica (în special cea clasică) și o înțelege. – Din fr. mélomane.
Dacă Wu Tang Klan,B.U.G. Mafia și Paraziții sunt trupe pe care le ascultă un meloman...
N-are rost sa te stresezi, ca pourma incep discutii interminabile.
Asta e gusturile nu se discuta ( ca de sar discuta, as avea si io multe de spus ) )
Eu sunt de acord cu faptul că hip-hop-ul este muzică... atâta timp cât este cântat cu instrumente... ceea ce de cele mai multe ori nu este cazul. Practic avem un concurs de recitat versuri, de cele mai multe ori proaste, pe o coloană sonoră care "pute a calculator", cu alte cuvinte: basul nu este bass, tobele nu sunt tobe, etc.
Muzica este artă, sau cel puțin tinde spre artă, dar nu în cazul house, hip-hop... cu toate că există trupe care cântă live, adică au instrumentiști, nu un amărât de DJ care învârte 3 platane și nu știe care este relativa minoră a lui Do major, sau tonica subdominantei lui La.
Eu am cântat și puțin jazz (și rock, blues, reggae, drum'n'bass) la viața mea... cu basul din poză (Smith Bass 6 strings), dar și la chitară.
rokyronnie a scris:
N-are rost sa te stresezi, ca pourma incep discutii interminabile.
Asta e gusturile nu se discuta ( ca de sar discuta, as avea si io multe de spus) )
Ți se pare că sunt stresat? Dimpotrivă!Sunt chiar relaxat!Nu demult am luat cina,am băut o bere bună,m-am jucat puțin cu copilul,ascult muzică,citesc de pe forum....life's good!
„Consăteanul” meu are dreptate...dar nu mai intru în detalii....cine a înțeles vorbele mele,ok.Cine nu,iar ok.
@Smotocel
Sunt și texte bune, de cele mai multe ori cu o tentă socială... deoarece hip-hop-ul este revoltă, dar există și o latură comercială care lasă de dorit.
Nu aduc acuze muzicii comerciale, sunt trupe venite din fenomenul underground care au spart topurile (ex. Pink Floyd), dar asta nu în detrimentul calității.
Fiecare gen muzical are vârfurile lui, sunt oameni talentați, dar fiecare gen muzical are și uscăturile lui.
Unele genuri mai multe, altele mai puține.
De exemplu muzica clasică (simfonică, de cameră, etc) și jazz-ul au mai puține uscături deoarece necesită cunoștințe muzicale serioase. Dar sunt instrumentiști foarte buni și în muzica de petrecere (chiar și în manele, aici textele sunt nasoale).
@virgil
Nu înțelg ce anume să explic...
Probabil termenul de meloman.
Ei bine, conform dicționarului explicativ al limbii române,
meloman este acea persoană căruia îi place mult muzica,
în special cea clasică și o înțelege.
N-aș putea spune că m-am născut cu muzica-n sînge,
dar o am aproape tot timpul în minte... Nu, nu te speria nu sînt un talentat
compozitor nedescoperit încă.
Am făcut pasiune pentru ce este ritmat, melancolic,
tumultuos, zubuciumat și lin...
Aici mă refer la Beethoven și ca să fac o asemănare mai forțată
consider, părerea mea, că Vangelis se apropie foarte mult de stilul lui Beethoven.
Ca să nu plictisesc mă opresc aici, dar dacă mai vreți...
Audții plăcute !
Regret că nu am apucat să meționez la preferințe și Queen...
Editat ultima oară de marcelbanu (10 Feb 2011 23:15:51)
Daca era "Colțul ascultătorului" cred că mergea orice, dar atâta timp cât e al "melomanului" cel care postează altceva e offtopic. Inclusiv eu acum.
Oare sunt singurul de pe aici care asculta si house,techno,dance,club,electronic,etc?
Da! )
obivankenobi a scris:
Da!
)
Nu cred
sunt fan DNB, hardcore, darkcore, techno, industrial hardcore , house, minimal techno, mai precis muzică electronică
Hardcore este un subgen al muzicii punk. Faptul că "cei cu platane" au furat numele este dubios...
Sunt revoltat și de r'n'b-ul ăla modern... normal Rhythm and blues-ul este cu totul altceva.
RHADE a scris:
obivankenobi a scris:
Da!
)
Nu cred
sunt fan DNB, hardcore, darkcore, techno, industrial hardcore, house, minimal techno, mai precis muzică electronică
Multumesc,ma simt mai bine acum.
Merită menționați aici și cei de la The Carpenters...cu poate cea mai frumoasă voce feminină a tuturor timpurilor...din păcate plecată prea devreme dintre noi, din cauza anorexiei...